Пешчаник на нишком УРБАН ФЕСТУ
2. 09. 2018.

Драмска секција СКЦ-а отвориће нову сезону гостовањем на XIV Међународном студентском позоришном фестивалу УРБАН ФЕСТ у Нишу 2. септембра. Драмска секција ће се по први пут представити нишкој публици и извести представу Пешчаник.

 

Овогодишње издање Међународног студентског позоришног фестивала УРБАН ФЕСТ 14. је по реду. Креирањем фестивала остварена је идеја о покретању интернационалног фестивала студентских омладинских позоришта и фестивал има за циљ афирмацију алтернативне позоришне сцене и представљање позоришног стваралаштва у региону. Кроз фестивал је, током година, прошло преко 1.000 учесника (глумаца, редитеља, сценариста,…) Представе су се играле у Позоришту лутака у Нишу, на Камерној сцени СКЦ-а, а од 2011. године ЦЕО ГРАД ЈЕ ПОЗОРНИЦА. Представе се играју под ведрим небом на просторима широм града, на територији свих пет градских општина (тргови, паркинзи, паркови, дворишта, летње позорнице). До сада су на фестивалу гостовале представе академских позоришта из Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Македоније, Бугарске, Грчке и више градова Србије.

 

Фестивал ће се одржати у периоду од 01. до 05. септембра 2018. године, а уз Пешчаник у селекцији фестивала нашле су се представе Краљ Иби (Бечеј), Драги тата (Београд), Антигона (Шабац), Прељубници (Рача), Све о женама (Ниш), Неизговорени гласови (Бања Лука), Ручни рад (Нови Сад), Чудо у Шаргану (Косовска Митровица) и Шине (Обреновац).