Peščanik na niškom URBAN FESTU
2. 09. 2018.

Dramska sekcija SKC-a otvoriće novu sezonu gostovanjem na XIV Međunarodnom studentskom pozorišnom festivalu URBAN FEST u Nišu 2. septembra. Dramska sekcija će se po prvi put predstaviti niškoj publici i izvesti predstavu Peščanik.

 

Ovogodišnje izdanje Međunarodnog studentskog pozorišnog festivala URBAN FEST 14. je po redu. Kreiranjem festivala ostvarena je ideja o pokretanju internacionalnog festivala studentskih omladinskih pozorišta i festival ima za cilj afirmaciju alternativne pozorišne scene i predstavljanje pozorišnog stvaralaštva u regionu. Kroz festival je, tokom godina, prošlo preko 1.000 učesnika (glumaca, reditelja, scenarista,…) Predstave su se igrale u Pozorištu lutaka u Nišu, na Kamernoj sceni SKC-a, a od 2011. godine CEO GRAD JE POZORNICA. Predstave se igraju pod vedrim nebom na prostorima širom grada, na teritoriji svih pet gradskih opština (trgovi, parkinzi, parkovi, dvorišta, letnje pozornice). Do sada su na festivalu gostovale predstave akademskih pozorišta iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Bugarske, Grčke i više gradova Srbije.

 

Festival će se održati u periodu od 01. do 05. septembra 2018. godine, a uz Peščanik u selekciji festivala našle su se predstave Kralj Ibi (Bečej), Dragi tata (Beograd), Antigona (Šabac), Preljubnici (Rača), Sve o ženama (Niš), Neizgovoreni glasovi (Banja Luka), Ručni rad (Novi Sad), Čudo u Šarganu (Kosovska Mitrovica) i Šine (Obrenovac).