Отворена проба – Изолационе вежбе
24. 09. 2020.

Летња сцена СКЦ-а, у 20:00

Улаз је слободан

 

Уместо у јуну, завршно представљање Драмске секције СКЦ-а у форми отворене пробе, овога пута, биће одржано у септембру. Отворена проба је кратка колаж-форма којом се приказују технике и усвојена знања из свих сфера позоришног живота.

 

Овога пута, у складу са насталом ситуацијом, пред полазнике радионице Академског позоришта СКЦ-а постављен је задатак приказивања театра у условима изолације. Овогодишњу Отворену пробу чини група вежби названих „изолационе везбе”, које асоцирају и на очување физичког, али и менталног здравља помоћу различитих техника прилагођених за самостални рад. Кроз кратки перформанс, полазници имају задатак да глумачким вежбама изразе свој став према новонасталој ситуацији у друштву, да прикажу начине формирања новог уметничког израза, али и да промисле о будућности такозваног виртуелног тетра. Такође, одабир текстова за тумачење и приказивање повезан је са темом куге, приповедања у изолацији и страха од смрти и самоће, те је тако као текстулна основа одабран Бокачов „Декамерон”, употпуњен цитатима из Пекићевог „Беснила” и Манове „Смрти у Венецији”. Поред прозних, искоришћени су и цитати из поезије са сличном тематиком, али и дечје поезије са темом хигијене и борбе против болести, чиме се и једна озбиљна ситуација ставља у контекст дечје игре.

 

Отворена проба је уједно и идеална прилика за све заинтересоване, потенцијално нове чланове наше Драмске секције, да се упознају са радом и атмосфером коју Драмска секција СКЦ-а носи.

 

Услед поштовања прописаних мера, број места је ограничен, а сви заинтересовани моћи ће да резервишу своје место путем телефона 060 0335027.

 

У случају кише, Отворена проба биће одржана у Контакт галерији СКЦ-а.