Камиј Лоранс
Молијерови дани
14. 05. 2018.

контакт галерија СКЦ у 20:00

представљање романа

 

У оквиру „Молијерових дана“, у сарадњи са Француским институтом и издавачком кућом Лагуна, у Крагујевац 14. маја долази француска списатељица Камиј Лоранс, да говори о свом роману нетом преведеном у нас – То бих могла бити ја. Учествују: Владимир Павловић, Соња Филиповић и ауторка. Водитељ: Ненад Глишић. Камиј Лоранс, право име Лоранс Риел, француска је списатељица, роđена 1957. Čлан је жирија награде Фемина.

 

Овај бестселер француске ауторке представља интригантну причу о животу једне жене, о мушкарцима који пролазе кроз њен живот и њене љубави према њима. То је прича о томе како изгледа буити вољен. За овај роман Камиј Лоренс добила је награду ФЕМИНЕ и била номинована за престижну награду ГОНКУР.

 

Ваше име је Клер, имате четрдесет осам година, професорка сте, разведена. Како бисте пратили Џоа, свог неухватљивог љубавника, отворићете лажан профил на Фејсбуку: постајете млада смеđокоса девојка од двадесет четири године, слободна, а та фотографија на којој сте тако лепи, авај, није ваша. Меđутим, у ту измишљену двојницу заљубљује се Кристоф – са надимком КисКрис.

 

У вртоглавој игри огледала измеđу стварног и онлајн света Камиј Лоранс прича о опасним везама једне жене која не жели да се одрекне страсти. Истовремено сензуална, интелектуално стимулативна и актуелна, Могла бих то бити ја прича је о којој ћете дуго размишљати након читања.

 

„Čитање ове књиге изазива лудачки смех и велику бол.“ – La Cause littéraire

„Повероваћете у сваку верзију ове приче. И сваки пут ћете схватити да сте у заблуди…“ – Libération Next

„Тешко је раздвојити истинито од лажног у овом чудесном књижевном делу.“ – Télérama

„Прича о силаску у пакао на две и по године, између непоузданих исповести и одговора, измеđу Прича из хиљаду и једне ноћи и лаклоовских интрига, када љубав може да се оствари једино мењањем идентитета, чак и ако то доводи до трагедије.“ – Diacritik