Млинари
Марко Филиповић
18. 12. 2019.

Контакт галерија СКЦ, 20:00
Представљање романа

 

Да криминалистички жанр у српској књижевности итекако има шта да понуди и заинтригира читаоце жељне мистерија и наизглед нерешивих злочина уверићете се оног тренутка када вам у руке дође роман Млинари младог српског писца Марка Филиповића… Будући да су Млинари криминалистички првенац Марка Филиповића, остаје нам да се надамо да ће наставити да ствара у о вом жанру. Да ће у неком наредном роману поново ангажовати свог харизматичног инспектора, осветлити бар део његовог приватног живота и учинити још блискијим читаоцима. Или зашто не, створити и домаћи серијал у коме ће попут Харија Хулеа, чувеног детектива рођеног из пера (или тастатуре) норвешког писца Јуа Несбеа, наставити да раскринкава злочинце земље Србије.

У овом роману изузетно згуснуте динамике, јер цела прича ако изузмемо епилог догађаја, траје свега 24 часа, налази се све што је једном квалитетном криминалистичком делу потребно да има – сложен заплет, замршен злочин, неизвесност до последње странице, и фигуру која сигурном руком води све до разрешења.

(из приказа Јелене Дилбер)

 

Марко Филиповић је рођен 1985. године у Крагујевцу у којма је завршио основну и средњу школу, те дипломирао на Факултету инжењерских наука. Запослен у аутомобилској индустрији. Ово му је први роман.