Mike Parker’s Trio Theory
20. 04. 2018.

Контакт галерија СКЦ у 22:00

 

Њујоршком басисти и композитору Мајку Паркеру придружује се двапут номиновани за Греми Франк Паркер (Kurt Elling Quartet) на бубњевима, и из пољског Кракова, ватрени тенор саксофониста Славек Пезда. Заједно, они чине џез трио са сировом енергијом рока, осећајношћу класике, текстуалном палетом авангарде, и ритмичком и хармонском разноврсношћу модерног џеза.

 

Трио је настао у новембру 2014. и имао маратонска турнеју од 27 концерата у 27 ноћи. Од тада, они су имали преко 200 концерата у 12 земаља, укључујуц́и Krokus Jazz Festival (PL), Jazzinec Festival (CZ), MediaWave Festival (HU), Jazzire Festival (RS) и Targu Mures International Jazz Festival (RO). У априлу 2016. објавили су трећи албум “Alive Out There“ снимљен уживо на турнеји 2015. Њихова јесења турнеја ’17 одвела их је по први пут у Холандију и Немачку а у оквиру априлске турнеје 2018. посетиће и Крагујевац где наступају у петак 20.априла у Контакт галерији СКЦ-а.

 

„Генијална синтеза свих музичких жанрова, наизглед немогућих комбинација Чарли Паркера са грувом Мајкл Џексона, зачињен пркосом достојним Џон Зорна… То је све што џез треба да буде: оригиналан, свеж, непредвидив, симбиотички у групној импровизацији, а све то са осећајем за хумор.“ JazzPRESS