КРЕМА
Академско позориште студената германистике
06. 03. 2020.

Свечана сала ПМФ-а 20,00

УЛАЗ СЛОБОДАН

 

 

„К.Р.Е.М.А” је седми по реду позоришно-педагошки сценски приказ Академског позоришта студената германистике (АПСГ), који ће 06.03.2020. године у 20 часова на Свечаној сали ПМФ-а доживети своју прву репризу на српском језику. Сценски приказ је примарно припремљен за потребе Интернационалног позоришно-педагошког сусрета у организацији Катедре за германистику Филозофског факултета у Загребу, где је „К.Р.Е.М.А” 24.09.2019. године премијерно изведена на немачком језику.

Како то обично бива са перформансима АПСГ-а, ни овог пута неће мањкати друштвене критике, а дидактизацијом већ обрађене песме у једној од представа АПСГ-а познате аустријске ауторке, Ингеборг Бахман, екипа АПСГ-а се и овог пута поиграва различитим формама сценског изражавања и приказивања. Осим оригиналног текста песме Ингеборг Бахман, који је у потпуности прилагођен и дидактизован у маниру позоришне педагогије, преостали текст у сценском приказу су импровизовано сачинили чланови АПСГ-а – изворно на немачком језику, а затим урадили његов превод и адаптацију на српски језик.

Уз слоган Шта се то на сцени збива, док се К.Р.Е.М.А. рекламира, срдачно вас позивамо да нам се придружите на јединственом сценском путовању.