KREMA
Akademsko pozorište studenata germanistike
06. 03. 2020.

Svečana sala PMF-a 20,00

ULAZ SLOBODAN

 

 

„K.R.E.M.A” je sedmi po redu pozorišno-pedagoški scenski prikaz Akademskog pozorišta studenata germanistike (APSG), koji će 06.03.2020. godine u 20 časova na Svečanoj sali PMF-a doživeti svoju prvu reprizu na srpskom jeziku. Scenski prikaz je primarno pripremljen za potrebe Internacionalnog pozorišno-pedagoškog susreta u organizaciji Katedre za germanistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu, gde je „K.R.E.M.A” 24.09.2019. godine premijerno izvedena na nemačkom jeziku.

Kako to obično biva sa performansima APSG-a, ni ovog puta neće manjkati društvene kritike, a didaktizacijom već obrađene pesme u jednoj od predstava APSG-a poznate austrijske autorke, Ingeborg Bahman, ekipa APSG-a se i ovog puta poigrava različitim formama scenskog izražavanja i prikazivanja. Osim originalnog teksta pesme Ingeborg Bahman, koji je u potpunosti prilagođen i didaktizovan u maniru pozorišne pedagogije, preostali tekst u scenskom prikazu su improvizovano sačinili članovi APSG-a – izvorno na nemačkom jeziku, a zatim uradili njegov prevod i adaptaciju na srpski jezik.

Uz slogan Šta se to na sceni zbiva, dok se K.R.E.M.A. reklamira, srdačno vas pozivamo da nam se pridružite na jedinstvenom scenskom putovanju.