Kreativni kurs gitare

Skc Kragujevac vas poziva na upis Kreativnog kursa gitare 3. oktobra u 12:00.
Guitar Art Festival organizovao je Kreativni Kurs KLASIČNE i AKUSTIČNE gitare, sa ciljem da omogući standardizovanu i metodološki inovativnu muzičku edukaciju za decu i odrasle. Kroz dugogodišnje iskustvo Guitar Art Festivala, kao i saradnju sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu i sa prestižnom američkom Džejkobs muzičkom školom Univerziteta u Indijani, stvorili su metode nastave i rada koje su potvrđene kao veoma uspešne i interaktivne.
Kursevi su namenjeni potpunim početnicima, ali i gitaristima koji žele da prodube i unaprede svoje sviranje. Grupe se formiraju prema uzrastu (deca i odrasli), kao i prema nivou iskustva i znanja polaznika (osnovni i napredni kursevi).
Časovi se održavaju dva puta nedeljno u trajanju od 55 minuta u okviru grupne nastave (od 6 do 10 učenika). Profesor koji će voditi kurs je Saša Nestorivić Caja. Svaki polaznik dobija udžbenik KKG, kao i mogućnost posećivanja koncerata i radionica vezanih za gitaru. Polaznici koji nemaju svoj instrument imaju mogućnost da po povoljnim cenama iznajme gitaru. Mesečni troškovi pohađanja Kreativnog Kursa Gitare iznose 3.000 dinara.
KLASIČNA GITARA: Kurs je namenjen početnicima, koji na klasičnoj gitari najbrže savladaju osnove i savremene tehnike sviranja klasične gitare (najlonske žice). Polaznici će savladati klasičnu tehniku sviranja (p,i,m,a), akorde, čitanje nota i rad na izabranom muzičkom repertoaru.
AKUSTIČNA GITARA: Kurs koji produbljuje znanja savremenih tehnika fingerstajl i sviranje trzalicom na akustičnoj gitari (metalne žice), kao i čitanje nota i tablatura. Program kursa uči se na osnovu praktičnih primera najpopularnijih pop i rock pesama.
Prijavljivanje će se vršiti do 2. oktobra u Studentskom kulturnom centru Kragujevac (Radoja Domanovića 12) radnim danima od 9:00 do 14:00 a sve informacije mogu se dobiti i putem telefona 062334702, 034335050, 034336122.
Svako će prosvirati! Garantujemo! Jer svi smo mi pomalo zvezde!