Кинеска акупресура за брзо решавање уобичајених обољења
28. 10. 2022.

КОНТАКТ ГАЛЕРИЈА СКЦ  У 19.00

УЛАЗ СЛОБОДАН

 

Традиционална кинеска медицина (ТКМ) има историју дугу око 5.000 година.
Основни принципи традиционалне кинеске медицине представљау сублимацију филозофског становишта да је човек примарно енергетско биће.
Како традиционална и модерна кинеска медицина посматра људско тело ?

Како да једноставним техникама акупресуре и самомасаже помогнемо себи и другима да реше уобичајена обољења: мучнине, различите врсте болова, прехладе, проблеме са синусима, итд.

Нека су од питања на која ће нам одговоре презентовати и на практичан начин објаснити технике ТКМ др Филип Мања, лекар традиционалне кинеске медицине и дипломирани филолог кинеског језика.

 

Предавач  Др Филип Мања

Након завршених студија кинеског језика и књижевности на Филолошком Факултету у Београду одлази у Кину где завршава 5-годишње студије на Факултету за традиционалну кинеску медицину у граду Тјенђин некдалеко од Пекинга. Како сам каже имао је велику привилегију да кинеску медицину изучава у самој Кини, на кинеском језику. Инспирацију и основне принципе налази читајући оригиналне древне текстове, а занат је усавршио радећи са лекарима у кинеским болницама, али и са практичарима Запада (као што је Andrew Nugent Head) који су дубоко ушли у кинеску медицину.