Ива Лоренс и Лука Рајић
25. 02. 2023.

КОНТАКТ ГАЛЕРИЈА СКЦ У 21:00

УЛАЗ ЈЕ СЛОБОДАН.

 

Ива Лоренс је кантауторка која се крајем 2021 године појавила на домаћој сцени и убрзо је са своја два сингла привукла пажњу публике и позитивне критике. Лоренс је “обећање једног новог, поносног српског маинстреама”, рекао је Драган Амброзић.
Млада поп уметница своје песме пише заједно са леворуким панчевачким бој бендом Буч Кесиди, продуцентом Миланом Бјелицом и Петром Пупићем познатијем као Егрет, који је радио музику заједно са Ивом.
Њена музика носи елементе електро попа, Ивини нежни вокали украшавају и плутају кроз њену музику додајући дубину целокупним аранжманима и искреним текстовима.
Ивина прва песма “Свитање” убрзо је постала фаворит публике, те су је чак и читаоци Облакодер магазина прогласили за песму 2021. године. Почетком лета 2022. најавила је сарадњу са светским поп певачем Џејсон Дерулом који јој је био ментор у оквиру Туборг Опен кампање и помогао да направи свој следећи сингл “2 до 4”.
Дебитански албум Иве Лоренс можемо да очекујемо крајем јесени, до тада песме на албуму које се нестрпљиво очекују у дигиталном издању Ива изводи уживо заједно са својим женским бендом.

Лука Рајић је један од неопходних извођача регионалне музичке сцене – аутентичан мушки вокал, музикално и продукцијски разигран музичар, креативац истанчаног визуелног идентитета – који је на путу да закорачи снажно у промену мејнстрим звучне слике Србије и околних земаља.
Експериментишући и плутајући кроз жанрове иза Луке налазе се четири сингла (,,Не излазиш ми из главе”, ,,Лудим”, ,,Експлозија Емоција”, ,,Љубимо се”), 2 ЕП-а (,,Лудим од клуба”, ,,ЕКСПЛОЗИЈА ЕМОЦИЈА”) где су и ремикс сарадње са Pocket Palmom, Jymenik, као и саставима MOO PLANE, андреја, Хибрид и LYE.
Док је у студију инспирисан електронским звуком и дрим попом, Лука Рајић наступајући са бендом уживо вешто уводи и соулфул енергију. Вођен осећајем и приликама да припада таласу нове музичке енергије, Лука Рајић је са својим бендом наступао као предгрупа бенду Буч Кесиди на Калемегдану и у Загребу, као и на неколицини фестивала у Новом Саду, са највећим наступом на београдском фестивалу пива -Belgrade Beer Fest.