Завршни концерт првих полазника Креативног Курса Гитаре у Крагујевцу

У недељу, 29. јуна, одржан је завршни концерт првих полазника Креативног Курса Гитаре у Крагујевцу који је организован у сарадњи “Гуитар Арт“ фестивала и Студентског културног центра.
Курс је почео у феbrуару 2014. године и након 32 часа полазници су успешно завршили први ниво. Тим поводом организован је завршни концерт у недељу, 29.06. у клубу „Туист“ са почетком од 14х. Публика је имала прилику да присуствује концерту где је заједно свирало 18 гитара које су направиле одличну свирку и атмосферу у клубу. Програм који су полазници курса представили био је конципиран од песама Ролинг Стонса и рок класика као и неких лаких класичних комада. На концерту су наступили полазници који су за само четири месеца научили да свирају репертоар са десетак нумера који су уз помоћ свог професора гитаре Саше Несторовића представили.
У првом семестру овог курс било је око двадесетак талентованих полазника, који су успешно савладали први ниво ККГ. Курс садржи четири нивоа и поново са радом почиње у септемbrу. Крагујевац ће тада имати напредне групе где ће полазници усавршавати и продубљивати основно знање, али организоваће се и нов упис за полазнике основног нивоа курса којима ће бити обезбеđене књиге и гитаре.