Završni koncert prvih polaznika Kreativnog Kursa Gitare u Kragujevcu

U nedelju, 29. juna, održan je završni koncert prvih polaznika Kreativnog Kursa Gitare u Kragujevcu koji je organizovan u saradnji “Guitar Art“ festivala i Studentskog kulturnog centra.
Kurs je počeo u februaru 2014. godine i nakon 32 časa polaznici su uspešno završili prvi nivo. Tim povodom organizovan je završni koncert u nedelju, 29.06. u klubu „Tuist“ sa početkom od 14h. Publika je imala priliku da prisustvuje koncertu gde je zajedno sviralo 18 gitara koje su napravile odličnu svirku i atmosferu u klubu. Program koji su polaznici kursa predstavili bio je koncipiran od pesama Roling Stonsa i rok klasika kao i nekih lakih klasičnih komada. Na koncertu su nastupili polaznici koji su za samo četiri meseca naučili da sviraju repertoar sa desetak numera koji su uz pomoć svog profesora gitare Saše Nestorovića predstavili.
U prvom semestru ovog kurs bilo je oko dvadesetak talentovanih polaznika, koji su uspešno savladali prvi nivo KKG. Kurs sadrži četiri nivoa i ponovo sa radom počinje u septembru. Kragujevac će tada imati napredne grupe gde će polaznici usavršavati i produbljivati osnovno znanje, ali organizovaće se i nov upis za polaznike osnovnog nivoa kursa kojima će biti obezbeđene knjige i gitare.