ЕКСПАНЗИЈА ЖИВОТА
– МАНИФЕСТ
13. 12. 2023.

КОНТАКТ ГАЛЕРИЈА СКЦ  У 19.00

УЛАЗ СЛОБОДАН

 

Извођење јавне презентације у склопу едукативног рада ПЛАВОГ позоришта са младима са и без хендикепа.

Презентација „ЕКСПАНЗИЈА ЖИВОТА – МАНИФЕСТ“ је резултат едукатвно – креативног пројекта инклузије младих особа са хендикепом „Ода различитости 2“. Кроз драмски израз млади на креативан начин јавно деле  своја размишљања о свету у којем живе, своје побуне, амбиције, снове.

 

Инспирација је у авангардној српској уметности између два рата, а нарочито у Зенитизму, као простору активизма, експериментисања, померања граница, одбацивања правила и конвенција, откривања, преиспитивања смисла личне и друштвене стварности. Као и у зенитистичком манифесту Љубомира Мицића и у овом креативном процесу све се догађа у циљу контакта са НЕПОСРЕДНИМ ЖИВОТОМ.

Водитељи пројекта и едукатори су глумци и педагози ПЛАВОГ позоришта, Маша Јелић и Марко Поткоњак, а у презентацији учествује десет младих особа са хендикепом и без хендикепа.

 

Партнери ПЛАВОГ позоришта на пројекту су Академска инклузивна асоцијација, Културни центар Зрењанина и Студенстски културни центар Крагујевац.

 

Пројекат је подржан од стране Министарства туризма и омладине Републике Србије и Секретаријата за културу града Београда.