Еклектик Оркестра
04. 02. 2020.

САЛА ПМФ У 21:00

УЛАЗ ЈЕ БЕСПЛАТАН

 

СКЦ Крагујевац представља најновије издање, први албум ансамбла Еклектик Оркестра под називом „The Gathering“. Промотивни концерт састава одржава се 4.фебруара од 21х у Сали ПМФ-а. Еклектик Оркестра представиће ауторске композиције које се налазе на овом издању.

Еклектик Оркестра је пројекат који је настао у октобру 2018. при Студентском културном центру у Крагујевцу, поводом двестогодишњице модерне престонице Србије. Оформио се у циљу оплеменивања уметничког садржаја града, ширења музичке сцене, колаборације и едукације.
Како и сам назив имплицира, еклектика је примарни погон овог састава, а тај приступ се јасно види у одабиру инструмената. Оркестар чине гудачки трио, који доноси боју класичне музике, дувачки трио у служби боје џеза, док базу чини стандардни квартет популарне музике који у себи садржи клавир, гитару, бубањ и бас. Као везиво, ту су перкусије које доносе егзотични и филмски звук. Чланови ансамбла варирају од младих класичних и џез музичара,
преко самоуких ентузијаста, до искусних и признатих музичара, што овом пројекту даје едукативну ноту зарад размене искуства.
Када је у питању репертоар, концепт еклектике је и ту присутан те је музичка палета овог састава широка. Они изводе ауторске композиције локалних музичара које у сржи носе традицију Балкана, попут народних мелодија и непарних ритмова, све то кроз хармонске боје џеза. Својим првим издањем они приказују „world music“ страну њиховог стваралаштва.

 

Еклектик Оркестра су:

 

Ива Пауновић-виолина
Љубица Грбовић- виола
Андреј Алексић- контрабас
Мина Цветковић- флаута и пиколо
Јелена Бранковић – флаута
Никола Цветковић-труба
Иван Ћириловић – гитара
Катарина Петровић – клавир
Немања Ристовић – бас
Саша Ранковић – бубањ
Давид Армуш- удараљке(бонгоси,
тарабука, кахон)
Стојан Арсић – удараљке и ефекти
Аца Пејчић- кавал, тенор и сопран саксофон, металофон, клавијатуре.