Дамир Недић
Када камен полети
20. 11. 2019.

Контакт галерија СКЦ, 20:00

Представљање збирке песама

Када камен полети је трећа по реду песничка књига крагујевачког аутора Дамира Недића, песника који је свој песнички пут започео у СКЦ, своју прву књигу објавио у Првенцу и донео много креативне енергије како на нашу песничку сцену, тако и на поетске позорнице широм нашег језичког простора.

Доследан свом убеђењу у разумљиву, људима блиску непатворену поезију у ритму срца, Дамир продубљује свој израз трагајући за крхотинама идеала као Диоген за човеком. Непристајање на равнодушност, уметнички промишљен позив на буђење савести, музика свакодневних корака, то се чује када камен полети.

Крагујевачка књижевна јавност је седам година чекала ову књигу.

О књизи ће, поред аутора, говорити Татјана Јанковић, уредница издања. Вече води Ненад Глишић.

Дамир Недић (Крагујевац, 1984) пише песме и приче. У штампаној и електронској периодици присутан је од 2007. године. Прва збирка песама Уједи објављена је у едицији Првенац СКЦ Крагујевац 2009. године. На међународном фестивалу Одакле зовем у Подгорици 2011. године добио је другу награду за кратку причу. Један од уредника алманаха Бундоло offline 3. Збирку песама Нешто си заборавио објавио је у октобру 2012. године и она је 3. новембра проглашена за књигу дана Народне библиотеке Србије.