Група Туристи
07. 03. 2019.

КОНТАКТ ГАЛЕРИЈА СКЦ У 22:00

УЛАЗ ЈЕ БЕСПЛАТАН

Туристи поново долазе у Крагујевац, овога пута у проширеном и измењеном саставу. У четвртак, 7.марта на бини СКЦ-а наступају Бошко Мијушковић, Џими Мијушковић, Ањута Јанковић и Андреј Младеновић.

Њихов први албум „Лево или десно“ је једно од најишчекиванијих издања у 2018. години, а прича о овом необичном бенду се за кратко време раширила као нешто најузбудљивије што се управо дешава на регионалној музичкој сцени.

Настали су као пројекат једног од истакнутијих представника млађе рок генерације, Бошка Мијушковића, који је стекао име талентованог музичара, мултиинтрументалисте као члан значајних бендова „Straight Mickey and the Boyz“, „Шкртице“, пре тога „Seine“, „Дол“, „Земља грува“, „Лолобриђида“, али и као сарадник бендова попут „Партибрејкерса“ и „Великог Презира“. Од почетка је у бенду и млађи Никола Џими Мијушковић. Остали долазе и одлазе, као туристи.

У песмама постоји велики број омажа и цитата управо због свих утицаја који су фронтмена занимали током рада на албуму. Текстови су искрени и једноставним језиком говоре о љубави, чекању, усамљености.