Grupa Turisti
07. 03. 2019.

KONTAKT GALERIJA SKC U 22:00

ULAZ JE BESPLATAN

Turisti ponovo dolaze u Kragujevac, ovoga puta u proširenom i izmenjenom sastavu. U četvrtak, 7.marta na bini SKC-a nastupaju Boško Mijušković, Džimi Mijušković, Anjuta Janković i Andrej Mladenović.

Njihov prvi album „Levo ili desno“ je jedno od najiščekivanijih izdanja u 2018. godini, a priča o ovom neobičnom bendu se za kratko vreme raširila kao nešto najuzbudljivije što se upravo dešava na regionalnoj muzičkoj sceni.

Nastali su kao projekat jednog od istaknutijih predstavnika mlađe rok generacije, Boška Mijuškovića, koji je stekao ime talentovanog muzičara, multiintrumentaliste kao član značajnih bendova „Straight Mickey and the Boyz“, „Škrtice“, pre toga „Seine“, „Dol“, „Zemlja gruva“, „Lolobriđida“, ali i kao saradnik bendova poput „Partibrejkersa“ i „Velikog Prezira“. Od početka je u bendu i mlađi Nikola Džimi Mijušković. Ostali dolaze i odlaze, kao turisti.

U pesmama postoji veliki broj omaža i citata upravo zbog svih uticaja koji su frontmena zanimali tokom rada na albumu. Tekstovi su iskreni i jednostavnim jezikom govore o ljubavi, čekanju, usamljenosti.