Глувонеми свет
Дејан Богојевић
24. 05. 2023.

Галерија СКЦ, 19:00

Разговор о књизи

“Глувонеми свет” чине приче које су објављиване у разним часописима и књигама у различитим периодима његовог стваралаштва. Сваки сегмент је посебна збирка кратких прича. Све имају своје поднаслове и могле би самостално да функционишу. Приче је изабрао и књигу уредио Огњен Петровић.
Дејан Богојевић (Ваљево, 4. јул 1971) српски је књижевник, антологичар, књижевни критичар, есејиста и ликовни уметник.[1] Пише поезију, прозу, хаику, есеј, драму, књижевну и ликовну критику. Заступљен у преко двеста зборника, заједничких књига и антологија у земљи и у иностранству. Превођен је на петнаестак језика. Објавио је четрдесет ауторских књига. Уредник је и приређивач многих периодичних и антологијских издања Бави се и ликовним стваралаштвом: сликарством, илустрацијом, цртежом, стрипом, визуелном поезијом, мејл–артом и дизајном. Председник је Хаику друштва Србије и Хаику удружења Србије и Македоније. Живи и ствара у Ваљеву. Идејни творац и организатор међународног уметничког пројекта „Интеркултурални дијалог кроз српски и међународни уметнички израз“ (одржан у Ваљеву 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014).
Од 1997. године члан је Удружења књижевника Србије. Председник Хаику друштва Србије и „АРТ групе АКТ“. Члан Удружења стрипских уметника Србије и Удружења драмских писаца Србије по позиву. Члан Удруге „ДАДАнти“ из Сплита (Хрватска). Активан у бројним међународним образовним пројектима. Живи и ствара у Ваљеву. Превођен је на енглески, бугарски, словеначки, чешки, грчки, албански, шпански, немачки, француски, румунски, македонски, норвешки, јапански, руски, италијански, пољски, тајландски, летонски, вијетнамски, бенгалски…