Вечерас падаш сам
Владан Кречковић
23. 08. 2023.

Галерија СКЦ, 19:00

Разговор о роману

Две вечери уочи Петровдана, Станислав Радисављевић звани Реџи ће локалним зеленашима дуговати преко 50.000 евра и дуже од годину дана неће знати где је Соња Ашанин.

Предвођени Максимом Тодоровићем Торијем, чланови навијачке групе “Лудило мозга” постепено ће сужавати обруч око њега.

У ноћи искупљења, Килмарнок ће гостовати у Велсу. Исте вечери, Реџијев најбољи ортак Игњат ће кренути са Аутокоманде за Обреновац, надајући се да у зауставном времену има места за другачије исходе.

“Дуг није добар друг. Међутим, и лоше друштво се преживи. Владан Кречковић је написао роман о д(р)уговима и о томе како се носити с теретом судбине: од љубавних размимоилажења до различитих друштвених условљености. Кроз животни вашар, између отуђујућег, али и фасцинантног света техносфере и упечатљивог света (при)градске свакодневице, ликови јуре, саплићу се и устају. “Вечерас падаш сам” је дело о вредности непосустајања, које показује пуно разумевање за све оне људе који данас нису под
рефлекторима, а требало би да буду.”

(Урош Ђурковић)

Владан Кречковић (1988, Београд), дипломирао је новинарство на ФПН Београд. Године 2018. објавио је први роман Алекса или кроз снегове и сирене, а 2020. и своју прву песничку књигу Париз, Тексас. за коју је награђен европском наградом за дебитантску збирку песама Мостови Струге у оквиру фестивала Струшке вечери поезије.