YOKONO
промоција Првог ЦД-а
8. 12. 2018.

КОНТАКТ ГАЛЕРИЈА СКЦ У 22:00

УЛАЗ ЈЕ БЕСПЛАТАН

 

Yokono је четворочлани инструментални експериментал рок бенд из Београда (Србија).  Од настанка 2011. бенд је преко jam session-a трагао за аутентичним звуком, што је битно утицало на сам развој музике, као и приступ live извођењу.

Фузијом многих музичких праваца од гитарског амбијентала, стонер рока, преко пост рока, хард рока и дуб-а, Yokono инструменталном рокенрол енергијом креира јединствени музички израз који је и сиров али и софистициран. Ритам и мелодија инстант улази у крв и вози вас током читавог перформанса. Наступи су често jam session путовање које коренспондира са публиком и остварује известан психолошки ефекат. На њиховим наступима током последњих година равнодушност не налази своје место у близини стејџа.

 

У оквиру пројекта Конкурс за Први ЦД, подржаног од Скупштине града Крагујевца, Yokono је изабран за једног од два састава коме СКЦ Крагујевац објављује прво издање под називом Bigz live studio sessions.  Албум је сниман у студију Клиника Петровић, октобра 2017. Микс и продукцију потписује Иван Петровић а аудио дизајн Julius Velker.

 

Чланови бенда су:
Александар Миновић – гитара
Ненад Кошанин – гитара
Миљан Коматина – бас
Предраг Матовић – бубњеви