Студентски Културни Центар Kragujevac

Музички програм
Ликовни програм
Књижевни и трибински
Позоришни програм
Фолклорни програм

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner

banerИнформациони Центар

Поред богатог уметничког програма и реализације разноврсних културних догаđања, широки спектар активности Студентског културног центра у Крагујевцу већ дуги низ година обухвата и оbrазовни програм. Генерације полазника које су успешно похаđале и завршиле курсеве енглеског, немачког, шпанског и италијанског језика у организацији Студентског културног центра, сведоче о привржености позитивним вредностима и посвећености ове организације да допринесе ширењу знања у Крагујевцу.

За реализацију оbrазовних програма Студентски културни центар на располагању има савремено уреđени простор Медијатеке. Медијатека СКЦ-а састоји се од читаонице и библиотеке са преко 2000 наслова стручне литературе на српском, енглеском, француском, немачком, шпанском и другим језицима, као и више интерактивних дигиталних енциклопедија и речника.

Простор читаонице СКЦ-а доступан је свима који су заинтересовани за његово коришћење у периоду од 08:00 до 14:00 часова радним данима, а списак стручне литературе и белетристике у збирци библиотеке Студентског културног центра можете пронаћи на овом линку.

У оквиру рада Медијатеке СКЦ-а, тренутно су у току курсеви енглеског језика различитих нивоа - А1, А2, Б2 и Ц1. Након завршетка ових курсева, кандидати који успешно положе завршни тест добиће сертификате СКЦ-а који по ЦЕФ стандардизацији језика дефинишу ниво њихове језичке компетенције. Ови сертфикати признати су од стране Националне службе за запошљавање. Поред поменутих, у току је и посебан курс припреме полазника за полагање ИЕЛТС теста (Интернатионал Енглисх Лангуаге Тестинг Сyстем). ИЕЛТС је меđународно најприхваћенији сертификат познавања језика (више од десет хиљада организација у преко сто четрдесет земаља света прихвата овај сертификат, а у имиграционе сврхе прихватају га све земље које захтевају неки сертификат знања енглеског језика), који је само претходне године полагало преко три милиона кандидата. У нашој земљи, овај тест полаже се у просторијама Британског савета (Бритисх Цоунцил) који функционише при амбасади Велике Британије у Србији.

Обавештење: Због великог интересовања, сви термини за похаđање курсева језика тренутно су заузети. О отварању нових термина бићете обавештени путем сајта Студентског културног центра и званичне Фацебоок стране.

Још један од значајних пројеката Медијатеке је и успостављање сарадње са оbrазовним установама Крагујевца у складу са смерницама Министарства просвете, науке и технолошког развоја, које препоручује меđуинституционалну сарадњу оbrазовних и културних институција. У просторијама Студентског културног центра, у току школске године, организују се посебне билингвалне радионице за ученике средњих школа на којима đаци могу да се упознају са животом и радом најпознатијих писаца који су стварали на енглеском језику, али и да кроз компаративне студије у корелацији с матерњим језиком истраже и повуку паралеле измеđу најутицајнијих светских писаца и великана српске књижевности. Радионице се организују користећи савремене методе учења - амбијенталну методу, као и метод ЦЛИЛ (Цонтент анд Лангуаге Интегратед Леарнинг). Кроз ове радионице ученици допуњују и проширују своја знања, али се и кроз активни рад на својим закључцима и кроз презентовање својих налаза припремају за будући академски живот.

  D.H. LORENS- Multimedijalna analiza dela -Sinovi i ljubavnici (D.H.LAWRENCE- SONS AND LOVERS –MULTIMEDIA ANALYSIS)

 

 

 

D.H. LORENS- Multimedijalna analiza dela ``Sinovi i ljubavnici``  (D.H.LAWRENCE- SONS AND LOVERS -MULTIMEDIA ANALYSIS)

 

U Studentskom kulturnom centru 6.aprila 2015. godine održana je multimedijalna analiza dela ''Sinovi i ljubavnici'' britanskog autora D.H.Lorensa. Prezentaciji koja je realizovana na engleskom jeziku prisustvovali su učenici Druge kragujevačke gimnazije (III i IV razred- smer specijalizovano- filološki). Kroz prezentaciju učenici su mogli da se upoznaju sa odlikama Modernizma kao književnog pravca, biografskim podacima samog autora kao i temama prikazanim kroz roman, simbolima, likovima i njihovim odnosima.
Učenici su aktivno učesvovali i prezentovali na engleskom jeziku svoje znanje kroz analizu pojedinih odlomaka iz dela. Ovo delo predstavlja obaveznu lektiru predviđenu školskim planom i programom.

 

 

 

 

Nakon prezentacije učenicima je poslužen čaj- u skladu sa engleskom tradicijom ispijanja čaja , a imali su i priliku da se upoznaju sa resursima biblioteke SKCa kao i sa osnovnim delatnostima Studentskog kulturnog centra.

Svaki od učenika dobio je na poklon knjigu iz edicije Prvenac koju daruje Književni klub SKCa .


Obe prezentacije  možete pogledati OVDE i OVDE.

 


<< Nazad

Претрага:Техника
Јавне набавке
Документа и прописи

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner