Studentski Kulturni Centar Kragujevac

Muzički program
Likovni program
Pozorišni program
Folklorni program

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner

banerKnjiževni i tribinski program
SKC 2018-09-20 20:00h
  "Kada se oko boji vrane" Anice Garić


U četvrtak, 20. septembra u 20 sati biće predstavljena zbirka pesama pesnikinje iz Srpske Crnje Anice Garić. Mesto događaja: Kontakt galerija SKC.

O knjizi:

Reč je o pesmama napisanim  u slobodnom stihu, u elegičnom tonu u naglašenoj formi obraćanja odsutnom sagovorniku, njegovoj imaginarnoj evokativnoj slici koja u svojoj odsutnosti formativno utiče i oblikuje jednu vrstu ljubavnog razgovora.

Pesme su pisane jednostavnim jezikom, rečnikom svakodnevne komunikacije i sa naglašenom ekonomičnošću koja odbija složene i barokne retoričke zahteve i tamnu metaforičnost klasične ljubavne poezije.

... U ovoj knjizi ljubav se razume kao sloboda bez asimilacije, potčinjavanja i ukidanje razlike kao uslova postojanja drugog, ona je shvaćena kao osećanje drugog u tamnoj povučenosti koja teži da ne uzurpira slobodu i karakter ljubavnika.

(Jovan Zivlak)

O autorki:

Anica Garić rođena je 1974. godine u Srpskoj Crnji. Radi kao upravnica Narodne biblioteke „Đura Jakšić“ u mestu rođenja i uživa u poslu kojim se bavi. Ovo joj je treća zbirka pesama.

<< Nazad

Pretraga:Informacioni Centar
Tehnika
Javne nabavke
Dokumenta i propisi

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner