Studentski Kulturni Centar Kragujevac

Muzički program
Likovni program
Pozorišni program
Folklorni program

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner

banerKnjiževni i tribinski program
SKC 2018-09-05 00:00h
  Razgovor o knjizi "Dnevnik dokone domaćice"


Nataša Đurović, autorka iz Kraljeva, predstaviće svoju prvu knjigu intrigantnog naslova "Dnevnik dokone domaćice". Sreda, 5. septembar, 19 sati, Kontakt galerija SKC.

O knjizi:

"Biti školovan, analitičan, vredan, osećajan i pismen je svojevrsni podvig za koji su samo retki sposobni, a knjigu jedne takve autorke držite sada u rukama. Iz svakog teksta se više nego jasno vidi da gospođa Đurović nije skupljala svoje "ideje" i "inspiraciju" kao krajputaše, već da je stvoren amalgam koji se sastoji od jakog umetničkog naboja, izuzetnog truda i vanredne analitičnosti, koja je sastavljena od dubokog udubljivanja u stvari i izuzetne ljudskosti. Taj amalgam je proradio u toj izuzetnoj ženi i tekstovi iz ove knjige (a i drugi radovi) su rezultat toga."

(Osvald Tomović)

"Evo, sada čitamo njene misli. Kažem misli, jer Nataša ne piše, već misli. Njen bunt, pogled na svet, okruženje, naše dobre i loše strane... sve je pretočila u zanimljivo i lako čitljivo štivo..."

(Bratislav Petrović, književnik)

"Suptilan humor upravo tamo gde je potreban, odlika je njenog pisanja, jer Nataša zna - teške situacije bez malo zdravog humora se još teže podnose.

(Bojana Čiplić)

Nataša Đurović rođena je 1974. godine u Kraljevu. Kratke priče, kolumne i eseje objavljuje na portalu "Konkretno", u časopisu "Sizif", kao i sajtu "Akademos".

Ovo je njena prva knjiga.
<< Nazad

Pretraga:Informacioni Centar
Tehnika
Javne nabavke
Dokumenta i propisi

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner