Studentski Kulturni Centar Kragujevac

Muzički program
Likovni program
Pozorišni program
Folklorni program

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner

banerKnjiževni i tribinski program
Kutija Šibica 2018-02-27 00:00h
  Miljurko Vukadinović u SKC Kragujevac


„Vukadinovićeva umetnost pevanja dopire iz spontanog, a opet i uvezanog u filozofski diskurs u kome se sintetizuje realno i nadrealno, a duhovno i neporecivo. Njegova autopoetička izjava data na početku ovog zgusnotog emocionalnog toka sugeriše njegov stav o vremenu u prošlom i budućem, u kojima se po neprikosnovenosti smenjuju samotni i samrtni časi, o čemu je i Filip Višnjić na osoben način uz jek gusala zborio, a Vukadinović apostrofirao njihovo oglašavanje iz, kako kaže, prekoračenog naroda, pred krivinama i zlom.
Poznavaoci njegovog bogatog književnog opusa zapazili su njegovo neprestano zalaganje za nova pravila u razumevanju književnosti, postupak njenog nastajanja, čitanja i sabiranja onih rgumenata koji će biti održivi na duži rok. U njegovoj poeziji, te i u ovoj posveti Višnjićevom prahu on nadrasta iskustva avangarde, insistira na dezintegraciji naizglednog jedinstva i sugeriše mnoštva nas u nama, sabornost potpunog nesaglasja u kome bi pojedinac očas mogao biti, kako kaže, samotnik i ukopnik.“
(iz prikaza Vidaka Maslovarića)

Miljurko Vukadinović (1953), pesnik, prozaista, esejista, antologičar, prevodilac. Piše na srpskom i rumunskom jeziku. Do sada objavio 20 pesničkih knjiga na srpskom jeziku, pet na rumunskom, tri prozne knjige, a sastavio je četiri antologije na srpskom, dve studije i 78 knjiga prevoda. Dobitnik je uglednih domaćih, rumunskih, moldavskih i makedonskih priznanja. Između ostalog, nosilac je Ordena sa zlatnim vencem Mihaj Eminesku Republike Moldavije za zasluge u kulturi i Zlatnog beočuga KPZ Beograda za zasluge u kulturi Beograda.

Učestvuju: Vidak Maslovarić, recenzent i autor, Miljurko lično.
Utorak, 27. februar;
Kutija Šibica, 19. sati.
<< Nazad

Pretraga:Informacioni Centar
Tehnika
Javne nabavke
Dokumenta i propisi

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner