Studentski Kulturni Centar Kragujevac

Muzički program
Likovni program
Pozorišni program
Folklorni program

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner

banerKnjiževni i tribinski program
SKC 2017-11-16 19:00h
  "Lica" Aleksandre Pavlović, nova knjiga u "Novom korenu"


U četvrtak, 16. novembra, u 19 sati, predstavljamo knjigu kratkih priča "Lica" autorke Aleksandre Pavlović. Ovo druga knjiga u ediciji "Novi koren" SKC Kragujevac. Učesnička lica: Vladimir Perić. prikazivačko lice; Aleksandra Pavlocić, autorsko lice; Nenad Glišić, voditeljsko lice.

Aleksandra Pavlović je rođena u Nišu 1982. godine, gde je diplomirala na Departmanu za srpsku i komparativnu književnost. Za svoje književno stvaralaštvo osvojila je mnoge nagrade. Bavi se književnom kritikom i autorka je brojnih prikaza književnih dela. Predsednica je književnog kluba „ Vladimir Rajić „ iz Aleksinca. Osnovala je Radionicu kreativnog pisanja „ Alhemija reči „ čijim radom i danas koordinira. Do sada je objavila dve poetske knjige: „ Iščekivanje „ i „ Predstava uma „. Knjiga kratkih priča „ Lica „ objavljena je 2017. godine u ediciji „Novi koren“ Studentskog kulturnog centra Kragujevac.


O knjizi:

... Ako krenemo od Avgustinovog stanovišta da je srećan "čovek onaj koji poseduje ono što želi, a ne želi ništa loše", a nastavimo Lokovom tvrdnjom da je "zadovoljstvo životom crpljenje intenzivnog uživanja u njemu", onda možemo da kažemo da iz Lica izbija sreća, jer predstavlja prostor empatije sa raznim ljudima od pera. Tu svakako mislimo na Ličnosti: na izolovanog, sa uma sišavšeg Helderlina, na Tomasa Mora, umornog od kreiranja sopstvene utopije, na Crnjanskov egzile i njegovu apatridnost. Tu svakako mislimo i na Likove: iz Čehovljevog Astrova u prostorima prokletstva slobode, na odbačenu Ibzenovu Noru i na njeno nepristajanje na kompromise, na Manovog Joahima Cimsena kao izvora beskrajnog prijateljstva.
Stilski izraz Aleksandre PAvlović je, dakle, u svom formiranju, proživeo mnoštvo metamorfoza, što možemo primetiti sagledavanjem poetičkog palimpsesta pred nama. Ova poetika je sazrela i progrizla opnu sopstvene larve. Nebo je pred njom, pred njom je svet.

(iz Nervatura naličja, Vladimira Perić)
<< Nazad

Pretraga:Informacioni Centar
Tehnika
Javne nabavke
Dokumenta i propisi

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner