Studentski Kulturni Centar Kragujevac

Muzički program
Književni i tribinski
Pozorišni program
Folklorni program

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner

banerLikovni program
KONTAKT GALERIJA SKC 2018-05-19 20:00h
  NOĆ MUZEJA – W – Nađa Stamenović


KONTAKT Galerija SKC
NOĆ MUZEJA – W – Nađa Stamenović,  subota - 19. maj 2018. u 20h.
 
U okviru manifestacije Noć muzeja, SKC Kragujevac predstaviće izložbu W autorke Nađe Stamenović. Otvaranje izložbe je zakazano za 20h u KONTAKT Galeriji SKC Izložbu će otvoriti Suzana Novčić, istoričarka umetnosti - Narodni muzej Kraljevo. Publika će izložbu moći da pogleda do 4. juna 2018. 

W

Akcenat je na izmeštanju crteža i grafike iz klasičnih, uobičajnih okvira preko eksperimentisanja i traganja kroz samu tematiku radova. Pojedini radovi su sublimat grafike i crteža u jednom rešenju čineći na taj način kombinaciju različitih, a srodnih tehnika, ujedno preispitujući odnose grafika-crtež, crtež-grafika.
Tematski, u svojoj osnovi rad se bavi razmišljanjem na temu ljudskih životnih apetita i zadovoljenju istih kroz razčlanjivanje, seciranje u metaforičkom smislu, prikazano kroz objekte svakodnevne konzumacije, glad biva preobražena u umetnost serviranu na tacni ili poslužavniku. Stvarna hrana, kao i veštačke/krpene zamene simbolično su prikazane kroz divljač. Kontrasti grubog i finog, pribor za sečenje naspram krhkog Wedwood porcelana. Beleg – kao znak obeležavanja neke površine … signifikacija je upečatljiva, bilo etiketirano, potpisano, (grafički) utisnuto ili jednostavno obeleženo, oko životinjskih gležnjeva ili na poleđini tanjira, ostaje zapečaćeno na radovima kao žig ili kartica sa praznim prostorom za novo utiskivanje/ispisivanje. Portretisanje priručnog materijala predstavljenog pedantno poređanog na poslužavniku, ulazak u materijalizaciju do tančina, hirurško zašivanje i ponovno povezivanje u celinu, jesu karakteristike ovih radova koji sadrže određenu dozu estetike vidljive kroz dekorativni prikaz u vidu dezena koji su podcrtani floralinim motivom.

Nađa Stamenović
 
Rođena u Beogradu 1983.godine. Školu za dizajn u Beogradu završila 2002.godine. 2009.godine diplomirala na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na grafičkom odseku. 2015.godine završila umetničke doktorske studije na istom fakultetu kod mentora Milete Prodanovića. Član ULUS-a od 2010. godine. Učestvovala na grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Iza sebe ima 9 samostalnih izložbi. Dobitnik je četiri nagrade. Trenutno živi i radi u Beogradu.
 
E-mail: nadjastamenovic23@gmail.com
Instagram: nadjastamenovic
Facebook stranica: Nadja Stamenovic Artist
nadja stamenovic e-pozivnica.jpg

<< Nazad

Pretraga:Informacioni Centar
Tehnika
Javne nabavke
Dokumenta i propisi

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner