Studentski Kulturni Centar Kragujevac

Muzički program
Književni i tribinski
Pozorišni program
Folklorni program

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner

banerLikovni program
KONTAKT GALERIJA SKC 2018-03-29 20:00h
  Vip Kinoteka – Specijalno vaspitanje


Vip Kinoteka – Specijalno vaspitanje

SKC Kragujevac u saradnji sa Jugoslovenskom kinotekom organizuje specijalnu projekciju restaurirane verzije kultnog filma Gorana Markovića iz 1977. godine Specijalno vaspitanje u okviru projekta Vip Kinoteka. Projekcija Markovićevog filma u novom kvalitetu slike i zvuka, biće održana u četvrtak, 29. marta 2018. u KONTAKT Galeriji SKC u 20 časova. Ulaz je slobodan.
Film je svoju premijeru doživeo na Festivalu jugoslovenskog filma u Puli, a glumac Ljubiša Samardžić je za ulogu milicionera Caneta, dobio Zlatnu arenu za mušku epizodnu ulogu. Takođe, iste godine, film je dobio nagradu Zlatni dukat Manhajmskog festivala. Specijalno vaspitanje je jedno vreme bio najpopularniji i najprodavaniji film Gorana Markovića i imao je svoje projekcije u preko 50 zemalja. U priči o pitomcima popravnog doma i njihovim vaspitačima igrali su tada mladi Slavko Štimac, Aleksandar Berček, Branislav Lečić, kao i afirmisani glumci, koji više nisu među živima, Bekim Fehmiu, Ljubiša Samardžić, Mića Tomić, Rade Marković…

Specijalno vaspitanje:
Režija: Goran Marković
Glavne uloge: Slavko Štimac, Bekim Fehmiju, Aleksandar Berček, Ljubiša Samardžić
Muzika: Zoran Simjanović
Scenografija: Miljan Kljaković-Kreka
Kamera: Živko Zalar
Montaža: Vuksan Lukovac
Centar FRZ Beograd, 1977.

Ovim filmom nastavljen je proces digitalne restauracije kultnih filmova domaće kinematografije, u okviru projekta "Vip kinoteka". Do kraja ove godine, u okviru ovog projekta, biće digitalno restaurirano još sedam filmskih ostvarenja koja su obeležila srpsku i regionalnu kinematografiju. 
specijalno vaspitanje plakat.jpg

<< Nazad

Pretraga:Informacioni Centar
Tehnika
Javne nabavke
Dokumenta i propisi

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner