Studentski Kulturni Centar Kragujevac

Likovni program
Književni i tribinski
Pozorišni program
Folklorni program

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner

banerMuzički program
Letnja scena SKC 2017-08-09 22:00h
  TRIO SVETI // SKC


Već poznati kragujevačkoj publici, Trio Sveti ponovo u SKC-u 09.avgusta od 22h na Letnjoj sceni! Trio Sveti su Marko Đorđević, Vasil Hadžimanov i Branko Trijić.

Marko Đorđević i Vasil Hadžimanov upoznali su se na Berklee koledžu ranih 90-ih godina. Ubrzo nakon upoznavanja, Marko je Vasila pozvao da se priključi već postojećoj grupi Sveti i u tom sastavu svirali su zajedno sve do Vasilovog odlaska iz Amerike'96. godine. Branko Trijić je u to vreme tek počeo da ih sluša... U međuvremenu postao je Markov i Vasilov omiljeni gitarista... 

Trio Sveti je kreativna demokratija u kojoj su autorski zastupljeni svi članovi grupe. Njihov zajednički izraz je emotivno upečatljiv, spontan, virtuozan, unikatan. DVD Trio Sveti sa koncerta održanog u beogradskom pozorištu na Terazijama svedoči o kvalitetu njihovog živog nastupa, kao i o fantastičnoj reakciji publike na njihovo muziciranje!

Dobra muzika ne poznaje granice. Ovaj trio to na najbolji način potvrđuje s obzirom na to da jedan od članova već dve decenije živi i gradi uspešnu svetsku karijeru hiljadama kilometara od rodnog Beograda. Reč je o Marku Đorđeviću, za koga čuveni gitarista iz grupe Herbie Hancock-a, Lionel Loueke, kaže sledeće: 'Marko je jedan od najboljih svetskih bubnjara! Poseduje fascinantnu tehniku i isto takvu muzikalnost. Njegova kreativnost i originalnost su razlozi zbog kojih volim da sviram sa njim!' Modern Drummer magazin ga zove 'bubnjarem svetske klase' i 'istinskim inovatorom'. Osim Lionela Loueke-a, Marko je nastupao i sa drugim poznatim imenima svetske scene kao što su Matt Garrison, Wayne Krantz, Jonah Smith, Clarence Spady, Lucky Peterson, Michael Henderson, Ole Mathisen, Jacques Schwartz-Bart, Garry Willis, Hal Crook, Eli Degibri, Lionel Loueke, Aaron Goldberg, The Itals, The Kung Fu Masters, Chris McDermott, Ole Mathiesen, Sten Hostfalt, The Mason Brothers, Eric Lewis i mnogi drugi. Upravo je izdao četvrti album kao lider njujorške grupe Marko Đorđević & Sveti za koji je dobio recenziju sa 5 zvezdica na čuvenom portaluCriticalljazz.com, dok je kritičar San Diego Chronicle Richard Shinin album nazvao jednim od najboljih jazz izdanja u 2013.

Vasil Hadžimanov je pravi muzički dragulj ovog podneblja, a to bi mogao biti na bilo kom meridijanu. Nakon završenog Berklee koledža, svirao je sa poznatim muzičarima poput David Binney, Matt Garrison, Antonio Sanchez, George Garzone, David Gilmore, Reuben Rogers, Adam Deutch, Rodney Holmes, Marko Đorđević, Chris Cheek, Tivon Pennicot, Danny Sadownick, Donny McCaslin, Nigel Kennedy, Dave Weckl, Dean Bowman, Theodossi Spassov, Duško Gojković…
Njegov rad na ovim prostorima ne treba posebno predstavljati, pošto je malo ljudi koji nisu čuli za VH Band ili ne poznaju njegovu muziku sa filmskog platna ili tv ekrana. Vasilove kompozicije reflektuju muzičku raznovrsnost u najboljem smislu te reči, a njegov ogromni svirački potencijal koristili su i koriste velikani balkanske scene, kao Rambo Amadeus, Lazar Tošić, Bisera Veletanlić, Darkwood Dub i mnogi drugi. 

Otkriti Branka Trijića znači ponovo otkriti muziku. Ovaj vrsni gitarista 'pekao je zanat' kod legendarnog R.M. Točka, a zatim otišao na usavršavanje u Holandiju, gde je diplomirao na muzičkoj akademiji u Amsterdamu. Njegov fantastičan osećaj za ritam i melodiju izdvaja ga iz plejade mladih gitarista širom sveta za koje je brzina jedino merilo kvaliteta. Iako mlađi od Vasila i Marka (koje ujedno navodi kao uticaje), Branko svira u maniru najiskusnijih muzičara. Odlikuje ga izuzetna spontanost, kao i to da uvek daje prednost muzici i osećaju nad kalkulacijama i neproduhovljenim tehničkim umećem. Zbog svega navedenog, Branko je istaknuta figura domaće muzičke scene i beleži nastupe sa Slobodanom Trkuljom, Decom Loših Muzičara, Rambo Amadeusom, VH Band-om, Ljubišom Stojanovićem - Luisom, Dean Bowman-om, Tivon Pennicott-om, a nedavno je kao član house band-a za mega popularni TV program za celu Jugoistočnu Aziju pod nazivom Coke Studios, snimio muziku za celu sezonu tog programa. Branko takođe predvodi svoju grupu Konzilijum.

Cena ulaznice je 400 dinara.


<< Nazad

Pretraga:Informacioni Centar
Tehnika
Javne nabavke
Dokumenta i propisi

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner