VII festival amaterskih pozorišta Kulisa
10−13. 03. 2022.

Prijave za učešće na festivalu

 

Sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavamo da je Studentski kulturni centar Kragujevac odlučio da ovogodišnje izdanje Festivala amaterskih pozorišta Kulisa organizuje na sceni i pred svojom publikom. Posebno nas raduje to što ćemo, nakon dvogodišnje pauze, ponovo biti mesto susreta zaljubljenika u pozorišnu umetnost i brojnih aktera amaterske pozorišne scene Srbije i regiona. Kao i prethodnih godina, želja nam je da publici predstavimo neka od najboljih amaterskih i akademskih teatarskih ostvarenja, kao i da:

– podstičemo masovnost, kvalitet i kontinuitet produkcije pozorišnog amaterizma u regionu;

– utičemo na razmenu iskustava i kreativnih impulsa, podstičemo okupljanje pozorišnih entuzijasta i tako kreiramo atmosferu u kojoj će se razmenjivati misli, ideje i planovi o razvojnim putevima pozorišnog amaterizma;

– utičemo na repertoarsku politiku pozorišnih ansambala, koja će najbolje odražavati kulturne tekovine regiona i pratiti dostignuća domaće i svetske dramske književnosti i pozorišnog života.

 

Festival je takmičarskog karaktera i planiran je za period od 10. do 13. marta 2022. godine.

Na festivalu može da učestvuje najviše 8 predstava koje će se takmičiti za nagrade.

Predstave će ocenjivati dva žirija:

– stručni žiri u sastavu od tri člana, tri eminentna predstavnika pozorišne i filmske umetnosti;

– žiri učesnika, koji će sačinjavati po jedan član iz svakog ansambla.

To znači da će ti članovi imati obavezu da prate sve predstave, a troškove njihovog smeštaja i ishrane snosiće organizator festivala.

Ukoliko ste zainteresovani za učešće na festivalu, neophodno je da, najkasnije do 11. februara, u prilogu dostavite popunjenu prijavu, 4 fotografije, kao i link za snimak predstave, na osnovu čega će selektor i Savet festivala odlučiti o Vašem učešću i o svojoj odluci Vas obavestiti najkasnije do 18. februara. Takođe, veoma je važno da glumačka postava predstave prikazane na snimku bude planirana i za samo potencijalno izvođenje na festivalu, uz maksimalni izuzetak do dve alternacije.

Troškove puta snosi učesnik festivala, a troškove ishrane i sve ostale troškove snosi organizator, SKC Kragujevac.

 

Prijavu, fotografije i link snimka predstave možete poslati na imejl adrese:

jelena@skckg.com ili goca@skckg.com

Kontakt telefoni: 034/336-122 i 034/335-050 – Jelena Krstić, urednik programa amaterskih delatnosti SKC-a, Gordana Komarica, organizator programa SKC-a

Festival je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja.