VII фестивал аматерских позоришта Кулиса
10−13. 03. 2022.

Пријаве за учешће на фестивалу

 

Са великим задовољством вас обавештавамо да je Студентски културни центар Крагујевац одлучио да овогодишње издање Фестивала аматерских позоришта Кулиса организује на сцени и пред својом публиком. Посебно нас радује то што ћемо, након двогодишње паузе, поново бити место сусрета заљубљеника у позоришну уметност и бројних актера аматерске позоришне сцене Србије и региона. Као и претходних година, жеља нам је да публици представимо нека од најбољих аматерских и академских театарских остварења, као и да:

– подстичемо масовност, квалитет и континуитет продукције позоришног аматеризма у региону;

– утичемо на размену искустава и креативних импулса, подстичемо окупљање позоришних ентузијаста и тако креирамо атмосферу у којој ће се размењивати мисли, идеје и планови о развојним путевима позоришног аматеризма;

– утичемо на репертоарску политику позоришних ансамбала, која ће најбоље одражавати културне тековине региона и пратити достигнућа домаће и светске драмске књижевности и позоришног живота.

 

Фестивал је такмичарског карактера и планиран је за период од 10. до 13. марта 2022. године.

На фестивалу може да учествује највише 8 представа које ће се такмичити за награде.

Представе ће оцењивати два жирија:

– стручни жири у саставу од три члана, три еминентна представника позоришне и филмске уметности;

– жири учесника, који ће сачињавати по један члан из сваког ансамбла.

То значи да ће ти чланови имати обавезу да прате све представе, а трошкове њиховог смештаја и исхране сносиће организатор фестивала.

Уколико сте заинтересовани за учешће на фестивалу, неопходно је да, најкасније до 11. фебруара, у прилогу доставите попуњену пријаву, 4 фотографије, као и линк за снимак представе, на основу чега ће селектор и Савет фестивала одлучити о Вашем учешћу и о својој одлуци Вас обавестити најкасније до 18. фебруара. Такође, веома је важно да глумачка постава представе приказане на снимку буде планирана и за само потенцијално извођење на фестивалу, уз максимални изузетак до две алтернације.

Трошкове пута сноси учесник фестивала, а трошкове исхране и све остале трошкове сноси организатор, СКЦ Крагујевац.

 

Пријаву, фотографије и линк снимка представе можете послати на имејл адресе:

jelena@skckg.com или goca@skckg.com

Контакт телефони: 034/336-122 и 034/335-050 – Јелена Крстић, уредник програма аматерских делатности СКЦ-а, Гордана Комарица, организатор програма СКЦ-а

Фестивал је подржан од стране Министарства културе и информисања.