Predstava PEŠČANIK – prva repriza
12. 06. 2018.

Sala PMF-a u 20:00
Ulaz 150 din, uz indeks i đačku knjižicu 100 din

 

Akademsko pozorište Studentskog kulturnog centra Kragujevac završetak sezone obeležilo je premijerom predstave „Peščanik“, po romanu Danila Kiša, a u režiji Kostadina Stojadinova. Predstava Peščanik rediteljski je prvenac i prvo predstavljanje članova Dramske sekcije SKC-a. Kao nova predstava pozorišne produkcije SKC-a, od sada će se izvoditi kako na matičnoj sceni, tako i na pozorišnim festivalima zemlje i regiona.

 

„Peščanik“ je kolaž slika iz života Eduarda Sama, pokušaj rekonstrukcije očeve ličnosti iz stvarnih i „izmaštanih izvora“. U osnovi „Peščanika“ je igra u kojoj se prepliću očeva sećanja i sećanja na oca, prostori sna i jave, istorija i fikcija, a scena je prostor sukoba onih koji grade sećanje na Eduarda i drugih koji ga sistematski uništavaju. Igra je i svojevrsni citat Eduardovih sećanja,beležaka i pisama što je i „mala, tužna, ništavna ljudska pobeda nad golemim, večnim, božanskim ništavilom“.

 

Uloge tumače: Aleksa Svilarov, Anastasija Đorđević, Danijela Koturović, Emilija Mihailović, Ilija Ivanović, Jovana Milosavljević, Julija Vučković, Milena Perić, Milica Đorđević, Mina Nešić, Nevena Terzić, Rada Nestorović, Tamara Obrenović, Tatjana Nikolić.