Emma Morton & the Graces
6. 12. 2018.

КОНТАКТ ГАЛЕРИЈА СКЦ У 22:00
ЦЕНА УЛАЗНИЦЕ ЈЕ 300 ДИНАРА, УЗ ИНДЕКС ИЛИ ЂАЧКУ КЊИЖИЦУ 200 ДИНАРА

 

 

Шкотска певачица Emma Morton  је све присутнија на европској музичкој сцени и њен рад постаје све више препознатљив. Emma је ушла у ТОП 3 на италијанским листама а последњих неколико година појавила се на главним телевизијским и радио станицама. Сарађивала је и наступала с међународним уметницима, као што су Olli Murs, Paolo Nutini, Alehandro Eskovedo и Glen Hansard.

Мрачне, секси песме Emmе Morton пронашле су пут у свом последњем албуму Bitten by the Devil, објављеног 11. маја. Дебитантски албум бенда је мономитско путовање где је изложен свет љубави и мржње, страха и жеља, угњетавања и слободе, и прослављен сировим и хипнотичким миксом звука џеза, roots-rock-a и утицајима фолка, певаним на шкотском дијалекту.

Албум је написала и продуцирала Emma, са бендом који чине бубњар Piero Perelli и гитариста Luca Giovacchini. Дебитантски албум групе обележили су посебни гости и сарадници као што је Raphael Gualazzi, свирајући клавир у „Dirty John“, Gabriele Evanglista, један од најновијих контрабасиста на џез сцени, Grammy добитник  Gene Paul и чувени Antonio Gramentieri (Sacri cuori, Don Antonio).

Овај албум истражује и прославља идеју“прелепих загађења“; тама укорењена у нашој прошлости и садашњем тренутку се уједињује са светлуцавим сјајем егзотичних светова и звуцима Американе, који покрећу наше страсти и имагинацију кроз биоскопске екране и старе рекордере наше младости.