Хоулинг Оул

„Евија Вебере долази из бајке. Лав Ковач успева да избегне послератни усијани асфалт. Случајно су се сусрели, налетели једно на друго у урбаној гужви и почели заједнички да стварају музику. Хоулинг Оул је њихова свакодневна животна прича.
Комплементарне енергије Евије Вебере и Лава Ковача и њихов однос јинг јанга је оно што чини Авант-поп дуо Хоулинг Оул неконвенционално различитим. Од интимног и крхког до енергичног и насилног трансформишу се попут камелеона из песме у песму, комбинујући своју песничку вештину са дечјом радозналошћу у откривању нових звучних могућности. Користећи глас, синтисајзер, бубњеве, електронику и разне друге мале инструменте, теже да изразе своје променљиве идентитете и у једном тренутку, кроз панк звук, преноси се осећај бунтовништва а већ у следећем изненаđујуће нежни, татани осећај мудрости проистиче из њиховог звука. Под утицајем природе, људи и догаđаја који их окружују, као и широког спектра музике коју слушају , они своје извоđење нуде у облику колажа звучних пиктографа, који тече као наративна форма у филму.“
Евија Вебере, певачица, композиторка и мулти инструменталисткиња, долази из малог града званог Кулдига, у Летонији. Завршила је средњу музичку школу у Вентспилсу, потом Јазз конзерваторијум у Гронингену, Холандији.
хттпс://евијавебере.бандцамп.цом/албум/дреам-ухисперс
Лав Ковач, перкусиониста и композитор, бави се акустичном и електронском музиком. Долази из Новог Сада, а тренутно завршава студије у Гронингену, Холандији. Стални је члан неколико постава Бориса Ковача с којима је наступао широм Европе. Тренутно свира у неколико ауторских састава (КУХН ФУ, Цхиллин’ 4тет, Евија Вебере банд) и води свој ауторски састав Пхантасмагориа ууу.фацебоок.цом/пхантасмагориабанд
Ово двоје музичара сараđују у неколико интернационалних пројеката (Евија Вебере 4тет/трио, Пхантасмагориа), а Хоулинг Оул је њихов нови дуо пројекат. Служећи се електроником, акустичним инструментима и гласом стварају музику која је на граници попа, џеза, минимализма и индие музике. Инспирисани су природом, људима који их окружују као и музиком коју слушају (Бјорк, Еqуилиbrиум, Стеве Реицх, Бон Ивер, Радиохеад, Давид Ланг неки су од музичких утицаја). У музици коју стварају за овај дуо Евија Вебере и Лав Ковач теже да мимоиđу своје академско музичко искуство и воде се својом интуицијом и дечјом радозналошћу.