Традиција у покрету 45
концерт фолклора
10. 4. 2022.

КЊАЖЕВСКО-СРПСКИ ТЕАТАР, У 19:00

 

Академски фолклорни ансамбл Светозар Марковић ове године обележава 45 година постојања, а овај јубилеј прославиће концертом фолклора 10. априла, у Књажевско-српском театру, са почетком у 19:00, као и самосталним концертом Народног оркестра, који ће се одржати 17. априла у 19:00, такође на сцени крагујевачког театра.

 

Негујући традиционалну игру и песму као драгоцено средство повезивања и универзални језик комуникације, ансамбл је представљао „традицију у покрету” на сценама Србијe и широм света. Снага игре и традиције везала је 45 година континуитета, небројено много насмејаних лица и нераскидивих веза и пријатељстава.

 

45 година касније „традицију у покрету” сада носе неки нови млади људи, нова енергија и ентузијазам. На сцену доносе традиционалне игре у широком спектру разноврсности облика, стила, боја, украса, мелодија и песме. На концерту ће наступити извођачки ансамбли, Први, Ансамбл ветерана и Дечији, Певачка група Студенац и Народни оркестар Светозар Марковић.

 

Посебно нас радује што ћемо овај јубиларни рођендан, након две године паузе, прославити као ансамбл − ЗАЈЕДНО, и то ЗАЈЕДНО СА ВАМА.