Реприза представе Тотови
17. 04. 2019.

Сала ПМФ-а у 20:oo

Цена карте: 200 рсд, за ђаке и студенте 100 рсд

 

Представа Академског позоришта СКЦ-а Тотови, по тексту једног од најизвођенијих мађарских драмских писаца Иштвана Еркења, премијерно је изведена 10. априла пред препуном Салом ПМФ-а.

Режију нове представе Академског позоришта СКЦ-а потписује Костадин Стојадинов, а улоге тумаче Алекса Свиларов, Илија Ивановић, Јулија Вучковић, Невена Терзић, Милица Ђорђевић, Татјана Николић и Алекса Могић.

Прича о породици Тот, иако смештена у Мађарску у време Другог светског рата, осликава природу обичног, понизног човека свуда и увек, у свим добима великих страдања, где се тежња за опстанком супротставља очувању људског достојанства. Сви покушаји „обичних” људи да се додворе надређенима и умилостиве оне који господаре животима на фронту чине читаву слику гротескном, а све ситуације наликују смртоносној игри у којој се правила прихватају без поговора и преговора. Питање које остаје на крају игре је универзално, постављено свим генерацијама – у ком су односу ствари које човек чини и оне ствари које човека чине, може ли се заиста очувати људски живот по сваку цену, чак и ако је та цена губљење достојанства и права на споствено мишљење и расуђивање.