Премијера представе Санаторијум

Екипа представе поручује да је ово прва представа која нема свакидашњу премијеру, већ „свечану терапију“ која је заказана за петак 16. октобар у 20:30 на сцени ПМФ-а.
У представи „САНАТОРИЈУМ“ улоге тумаче: Стефан Павловић, Драгана Милетић, Павле Тасић, Нина Недељковић, Милош Милојевић, Јана Мијаиловић, Николина Бојовић, Душан Недељковић и Александар Петровић.
Радња комада смештена је у санаторијум „Вишњик“ где је некада боравила читава духовно поремећена елита Западне Европе, а сада су ту смештена само три болесника: Херберт Георг Бојтлер који верује да је Њутн, Ернст Хајнрих Ернести који умишља да је Ајнштајн и Јохан Вилхем Мебијус којем се указује краљ Соломон. Један од њих је пре три месеца убио болничарку, а сада се случај поновио.
Комад доноси невероватан трилерски оbrт. Испоставља се да нико није оно за шта се издаје.
У фатаморганичној црној комедији још једном ће се поставити питања – да ли постоји научничка етика, да ли је и НЕчињење злочин, како је могуће да увек касно препознамо диктаторе меđу нама и зашто је свака велика идеја која је требало да служи човечанству постала њен егзекутор.
Ауторску екипу представе чине и стални сарадници Академског позоришта СКЦ-а: Катарина Лазаревић, Лазар Јагличић, Đорđе Ćирковић, Немања Игњатовић, Марија Гавриловић, Јована Недељковић.
Након премијере крагујевачка публика ће имати прилику да погледа репризна извоđења која су заказана за 23. октобар и 4. новембар, а представа ће 11. новемbrа учествовати на Фестивалу аматерске позоришне режије у Лесковцу и 15. новемbrа на Фестивалу академских позоришта Србије (ФАПС) у Новом Саду.