Пешчаник
04. 10. 2019.

САЛА ПМФ-А У 20:00
УЛАЗ 200 ДИН, УЗ ИНДЕКС И ЂАЧКУ КЊИЖИЦУ 100 ДИН

 

Након успешног учешћа на фестивалима у Шапцу и Нишу, Академско позориште Студентског културног центра Крагујевац нову сезону наставља на својој матичној сцени извођењем представе Пешчаник. Драматизацију истоименог романа Данила Киша и режију представе потписује Костадин Стојадинов. Представа је премијерно изведена 02. јуна 2018. године и вишеструко награђена на Фестивалу аматерских позоришта Србије у Новом Саду.

Пешчаник је колаж слика из живота Едуарда Сама, покушај реконструкције очеве личности из стварних и „измаштаних извора“. У основи Пешчаника је игра у којој се преплићу очева сећања и сећања на оца, простори сна и јаве, историја и фикција, а сцена је простор сукоба оних који граде сећање на Едуарда и других који га систематски уништавају. Игра је и својеврсни цитат Едуардових сећања, бележака и писама што је и „мала, тужна, ништавна људска победа над големим, вечним, божанским ништавилом“.

 

Улоге тумаче: Алекса Свиларов, Анастасија Ђорђевић, Данијела Котуровић, Емилија Михаиловић, Илија Ивановић, Јована Милосављевић, Јулија Вучковић, Милена Перић, Милица Ђорђевић, Мина Нешић, Невена Терзић, Рада Несторовић, Тамара Обреновић, Татјана Николић.