„Отпадници“ Ање Мијовић
22. 05. 2019

Контакт галерија СКЦ, 20:00

Представљање романа

Место дешавања, Србија. Време, данашњица.

Радња романа „Отпадници – Случај први“ гради се око делатности специјалног одељења за борбу против високотехнолошког криминала београдског МУП-а, а који чине инспектор Урош и његов тим: Андреј, Вера и компјутерски стручњак Пеђа. У компликованој трци за истином и решавањем злочина, они се суочавају са подметањима, смицалицама и спотицањем сопствених колега, надређених и моћника из врха власти. Случајеви који им допадају шака крећу се од откривања и истраживања вршњачког насиља до трговине људима, дечје порнографије и свирепих, крајње садистичких мучења и убистава.

Од почетка књиге је јасно да су Урош и његова екипа „отпадника“, неприлагођених у својим претходним јединицама, са тешким животним, личним и професионалним причама, неприкосновени борци за правду. Роман „Отпадници – Случај први“ на сиров начин показује сву реалност савременог друштва, отварајући нам наизглед непознате светове криминала и људске изопачености. Увек бескомпромисне, често потпуно неочекиване, па чак и сурове акције и реакције Уроша и његовог тима на крају доводе до решења случајева. „Бедна плата и ружни снови“ ни једног тренутка не доводе у питање одлучност да се открије и заустави организовано зло.

 

Aлександра Ања Мијовић, студирала драматургију на ФДУ у Београду, Отпадници су јој први роман, пише колумне и „глодур“ је портала „Директна реч“.