Novi ciklus Kreativnog Kursa Gitare

U Studentskom kulturnom centru Kragujevac počinje novi ciklus prijavljivanja za Kreativni kurs gitare koji organizuje Gitar Art Festival u nameri da osobama svih uzrasta omogući brzo i jednostavno učenje sviranja gitare. Prijavljivanje će se vršiti do kraja septembra, radnim danima od 9:00 do 14:00 a sve informacije mogu se dobiti i putem telefona 034335050 ili 034336122.
(Re)Kreativni kurs Gitare je zamišljen kao projekat koji uvodi u savremene tehnike akustične i klasične gitare. Zasnovan je na specifičnom programu koji se već petnaest godina uspešno koristi na jednoj od najprestižnijih muzičkih akademija Indiana Universety Jacobs School of Music. (Re)Kreativni Kurs Gitare sadrži četiri nivoa tj. kursa, koja omogućavaju kontinuirano usavršavanje i napredovanje kroz produbljivanje znanja savremenih tehnika i stilova akustične i klasične gitare.
Prvi (Re)Kreativni Kurs Gitare. Program uključuje: učenje osnovnih akorada u prvoj poziciji, bare akorada, učenje čitanja nota i tablatura na gitari, učenje tehnika fingerstajl, kao i osnove muzičke teorije.
Drugi (Re)Kreativni Kurs Gitare uključuje: produbljivanje znanja savremenih tehnika fingerstajl i klasične gitare kroz prošireni repertoar poznatih pop/rock i klasicnih kompozicija, kao i produbljivane znanja u čitanju tabulatra i tradicionalnog notnog sistema.
Treći i četvrti nivo (Re)Kreativnog Kursa Gitare odnosi se na mastere u oblasti rock, klasičnog, flamenko i jazz stila.
Tokom kursa polaznici će pored specifične muzičke edukacije imati priliku i da razvijaju kulturu kritičkog slušanja muzike kroz organizovane odlaske na koncerte Gitar Art Festivala, a takođe i kroz sviranje profesora gitare na samom času.
Kurs je koncipiran tako da kroz zajedničko druženje i učenje, stvara pozitivnu atmosferu i podsticaj kreativnosti među vršnjacima.
(Re)Kreativni Kurs Gitare je koncipiran tako da svaki nivo traje jedan ili dva semestara. Obuhvata 32 ili 64 nastavne jedinice (časovi se održavaju dva puta nedeljno u trajanju od 55 minuta), zatim grupnu nastavu (10 – 12 polaznika u svakoj grupi). Podrazumevaju učenje klasičnog, rock, jazz i zabavnog izabranog repertoara. Sam kurs se prati uz uz nastavni materijal i specifičan udžbenik namenjen polaznicima, kao i mogućnost iznajmljivanja, korišćenja sopstvene ili kupovine nove akustične ili klasične gitare po povoljnijoj ceni.
Uspeh za svakog polaznika je garantovan bez obzira na uzrast, talenat, sluh i iskustvo (prethodno muzičko iskustvo nije potrebno).