Нови циклус Креативног Курса Гитаре

У Студентском културном центру Крагујевац почиње нови циклус пријављивања за Креативни курс гитаре који организује Гитар Арт Фестивал у намери да особама свих узраста омогући brзо и једноставно учење свирања гитаре. Пријављивање ће се вршити до краја септемbrа, радним данима од 9:00 до 14:00 а све информације могу се добити и путем телефона 034335050 или 034336122.
(Ре)Креативни курс Гитаре је замишљен као пројекат који уводи у савремене технике акустичне и класичне гитаре. Заснован је на специфичном програму који се већ петнаест година успешно користи на једној од најпрестижнијих музичких академија Индиана Универсетy Јацобс Сцхоол оф Мусиц. (Ре)Креативни Курс Гитаре садржи четири нивоа тј. курса, која омогућавају континуирано усавршавање и напредовање кроз продубљивање знања савремених техника и стилова акустичне и класичне гитаре.
Први (Ре)Креативни Курс Гитаре. Програм укључује: учење основних акорада у првој позицији, баре акорада, учење читања нота и таблатура на гитари, учење техника фингерстајл, као и основе музичке теорије.
Други (Ре)Креативни Курс Гитаре укључује: продубљивање знања савремених техника фингерстајл и класичне гитаре кроз проширени репертоар познатих поп/роцк и класицних композиција, као и продубљиване знања у читању табулатра и традиционалног нотног система.
Трећи и четврти ниво (Ре)Креативног Курса Гитаре односи се на мастере у области роцк, класичног, фламенко и јазз стила.
Током курса полазници ће поред специфичне музичке едукације имати прилику и да развијају културу критичког слушања музике кроз организоване одласке на концерте Гитар Арт Фестивала, а такоđе и кроз свирање професора гитаре на самом часу.
Курс је конципиран тако да кроз заједничко дружење и учење, ствара позитивну атмосферу и подстицај креативности меđу вршњацима.
(Ре)Креативни Курс Гитаре је конципиран тако да сваки ниво траје један или два семестара. Обухвата 32 или 64 наставне јединице (часови се одржавају два пута недељно у трајању од 55 минута), затим групну наставу (10 – 12 полазника у свакој групи). Подразумевају учење класичног, роцк, јазз и забавног изаbrаног репертоара. Сам курс се прати уз уз наставни материјал и специфичан уџбеник намењен полазницима, као и могућност изнајмљивања, коришћења сопствене или куповине нове акустичне или класичне гитаре по повољнијој цени.
Успех за сваког полазника је гарантован без обзира на узраст, таленат, слух и искуство (претходно музичко искуство није потребно).