Mike Parker’s Trio Theory
20. 04. 2018.

Kontakt galerija SKC u 22:00

 

Njujorškom basisti i kompozitoru Majku Parkeru pridružuje se dvaput nominovani za Gremi Frank Parker (Kurt Elling Quartet) na bubnjevima, i iz poljskog Krakova, vatreni tenor saksofonista Slavek Pezda. Zajedno, oni čine džez trio sa sirovom energijom roka, osećajnošću klasike, tekstualnom paletom avangarde, i ritmičkom i harmonskom raznovrsnošću modernog džeza.

 

Trio je nastao u novembru 2014. i imao maratonska turneju od 27 koncerata u 27 noći. Od tada, oni su imali preko 200 koncerata u 12 zemalja, uključujući Krokus Jazz Festival (PL), Jazzinec Festival (CZ), MediaWave Festival (HU), Jazzire Festival (RS) i Targu Mures International Jazz Festival (RO). U aprilu 2016. objavili su treći album “Alive Out There“ snimljen uživo na turneji 2015. Njihova jesenja turneja ’17 odvela ih je po prvi put u Holandiju i Nemačku a u okviru aprilske turneje 2018. posetiće i Kragujevac gde nastupaju u petak 20.aprila u Kontakt galeriji SKC-a.

 

„Genijalna sinteza svih muzičkih žanrova, naizgled nemogućih kombinacija Čarli Parkera sa gruvom Majkl Džeksona, začinjen prkosom dostojnim Džon Zorna… To je sve što džez treba da bude: originalan, svež, nepredvidiv, simbiotički u grupnoj improvizaciji, a sve to sa osećajem za humor.“ JazzPRESS