Kulisa 5
nagrade

Stručni žiri, u sastavu: Boris Milivojević, glumac, Miloš Krstović, glumac i direktor Knjaževsko-srpskog teatra u Kragujevcu i Jelena Gojić, umetnički rukovodilac Akademskog pozorišta studenata germanistike, jednoglasno je doneo sledeće odluke:

Prva nagrada za najbolju predstavu u celini dodeljuje se predstavi Mamin dašak u svemiru, Akademskog pozorišta SKC Niš. Najbolja komunikacija sa publikom i sve ono što krasi jedan pozorišni komad.
Druga nagrada za najbolju predstavu u celini dodeljuje se predstavi Gospodar muva, Dramskog studija mladih Gradskog pozorišta Bečej. Briljantna i uverljiva glumačka igra, uz sjajno rediteljsko rukovođenje.
Treća nagrada za najbolju predstavu u celini dodeljuje se predstavi Tanki zidovi Akademskog pozorišta Branko Krsmanović Beograd. Visok umetnički nivo u svim segmentima pozorišnog stvaralaštva.
Nagrada za najbolju režiju dodeljuje se Igoru Pavloviću za predstavu Gospodar muva, Dramskog studija Gradskog pozorišta Bečej. Stilski ujednačena, kompleksna, uverljiva.
Nagrada za najbolju ulogu dodeljuje se Jovani Đorđević za ulogu Mama Zeko u predstavi Mamin dašak u svemiru, Akademskokg pozorišta SKC Niš. Kompleksna i velika uloga za tako mladu glumicu, a igra tako uverljivo.
Nagrada za najbolju ulogu dodeljuje se Borisu Dimitirijeviću, za ulogu Pigija u predstavi Gospodar muva, Dramskog studija Gradskog pozorišta Bečej. Koncentrisan, jednostavan i istinit.
Specijalna nagrada dodeljuje se predstavi Creeps, Dramskog studija Doma omladine Kragujevac. Za celokupno delo, angažman, režiju, i glumu.
Specijalna nagrada dodeljuje se glumačkom ansamblu predstave Gospodar muva, Dramskog studija mladih Gradskog pozorišta Bečej. Visoko precizna, energetski ispunjena glumačka igra.
Specijalna nagrada dodeljuje se Mini Ćirić za predstavu Tanki zidovi, Akademskog pozorišta Branko Krsmanović Beograd. Za autorski projekat i kompletan scenski nastup, glumu, režiju, kostime, scenografiju i tekst.

Žiri učesnika doneo je sledeće nagrade:

Nagrada za najbolju predstavu u celini dodeljuje se predstavi Mamin dašak u svemiru, Akademskog pozorišta SKC Niš.
Nagrada Dragomir Bojanić Gidra za glumačku bravuru dodeljuje se Nebojši Milosavljeviću za ulogu inspektora u predstavi Slučaj, Pozorišta Kulturnog centra Radoje Domanović, Rača.
Nagrada za glumačku bravuru Mileva Žikić dodeljuje se Jovani Đorđević za ulogu Mame Zeko u predstavi Mamin dašak u svemiru.