Кулиса 5
награде

Стручни жири, у саставу: Борис Миливојевић, глумац, Милош Крстовић, глумац и директор Књажевско-српског театра у Крагујевцу и Јелена Гојић, уметнички руководилац Академског позоришта студената германистике, једногласно је донео следеће одлуке:

Прва награда за најбољу представу у целини додељује се представи Мамин дашак у свемиру, Академског позоришта СКЦ Ниш. Најбоља комуникација са публиком и све оно што краси један позоришни комад.
Друга награда за најбољу представу у целини додељује се представи Господар мува, Драмског студија младих Градског позоришта Бечеј. Бриљантна и уверљива глумачка игра, уз сјајно редитељско руковођење.
Трећа награда за најбољу представу у целини додељује се представи Танки зидови Академског позоришта Бранко Крсмановић Београд. Висок уметнички ниво у свим сегментима позоришног стваралаштва.
Награда за најбољу режију додељује се Игору Павловићу за представу Господар мува, Драмског студија Градског позоришта Бечеј. Стилски уједначена, комплексна, уверљива.
Награда за најбољу улогу додељује се Јовани Ђорђевић за улогу Мама Зеко у представи Мамин дашак у свемиру, Академскокг позоришта СКЦ Ниш. Комплексна и велика улога за тако младу глумицу, а игра тако уверљиво.
Награда за најбољу улогу додељује се Борису Димитиријевићу, за улогу Пигија у представи Господар мува, Драмског студија Градског позоришта Бечеј. Концентрисан, једноставан и истинит.
Специјална награда додељује се представи Цреепс, Драмског студија Дома омладине Крагујевац. За целокупно дело, ангажман, режију, и глуму.
Специјална награда додељује се глумачком ансамблу представе Господар мува, Драмског студија младих Градског позоришта Бечеј. Високо прецизна, енергетски испуњена глумачка игра.
Специјална награда додељује се Мини Ћирић за представу Танки зидови, Академског позоришта Бранко Крсмановић Београд. За ауторски пројекат и комплетан сценски наступ, глуму, режију, костиме, сценографију и текст.

Жири учесника донео је следеће награде:

Награда за најбољу представу у целини додељује се представи Мамин дашак у свемиру, Академског позоришта СКЦ Ниш.
Награда Драгомир Бојанић Гидра за глумачку бравуру додељује се Небојши Милосављевићу за улогу инспектора у представи Случај, Позоришта Културног центра Радоје Домановић, Рача.
Награда за глумачку бравуру Милева Жикић додељује се Јовани Ђорђевић за улогу Маме Зеко у представи Мамин дашак у свемиру.