Kragujevačko pevačko društvo – Audicija
Šta radiš od 8 do 10?

26. 9. 2022.

Kutija šibica, u 20:00

 

 

Ukoliko odlučite da svoje slobodno vreme podelite sa nama, očekuju vas zajedničko pevanje, druženje, nastupi i putovanja.

 

Kragujevačko pevačko društvo osnovano je 2014. godine, ali se već na samom početku svojim kvalitetom i inovativnim pristupom uspešno pozicionirao na umetničkoj i muzičkoj sceni grada. Hor ubrzo postaje prepoznatljiv zahvaljujući brojnim nastupima, koncertima i nagradama.

 

Neki od najzapaženijih nastupa bili su na kragujevačkom OKTOH-u, na takmičenju Horovi među freskama, na kom osvajaju prvu nagradu „Vojislav Ilić”, zatim 2017. u Belorusiji, na Međunarodnom pravoslavnom horskom festivalu Kaložska Blagovest, u gradu Grodno, gde osvajaju treće mesto, kao i tri zajednička koncerta sa Omladinskim horom iz Ingolštata, jedan održan u Kragujevcu, a dva u Ingolštatu. Nastup hora na koncertu sa Kragujevačkim orkestrom 2016. godine, na kom je izveden Mocartov Rekvijem, proglašen je kulturnim događajem godine, a svakako je bio i jedan od najposećenijih.

 

Krajem 2017. godine hor postaje deo Studentskog kulturnog centra Kragujevac, nastavljajući da nadograđuje svoj repertoar i programske aktivnosti kao deo programskog koncepta SKC-a. Hor prvenstveno čine mladi entuzijasti sa snažnom željom da doprinesu raznovrsnosti i svežini savremene kulturne i muzičke scene grada i šire.

Sve dodatne informacije na telefon 061 2080817